četvrtak, 4. lipnja 2015.

3 obojane ‘infuzije’ koje će tijelo osloboditi od masnoća

napitak lubenica

Tekućinom se tijelo pere iznutra, a tuširanje će biti znatno efikasnije ako umjesto kupovnih sokova za kojima ljeti najčešće posežemo svom tijelu priuštite ‘infuzijske boce’ svježih minerala i vitamina.

Miks pomno biranog voća i povrća čija je glavna uloga opskrba tijela maksimalno iskorištenim nutrijentima koji imaju ulogu i detoksikacije organizma uspješno regenerira kožu, kosu i krv

1. Ružičasta infuzija
Lubenica pomaže pri oslobađanju tijela od nakupljenih toksina zahvaljujući organskom spoju citrulinu, aminokiselini koja filtrira jetru i bubrege od nakupljenog amonijaka. Zahvaljujući udijelu vode od čak 95 ukupnog sastava krastavci također pomažu kod uklanjanja toksina iz tijela, istovremeno opskrbljujući stanice neophodnim C i B vitaminom.

Sastojci:
– 30 dkg lubenice
– 1 veliki krastavac
– 1 limeta
– par listića mente
– 1 dcl vode

Priprema:
Ogulite limetu te je zajedno s lubenicom i krastavcem ubacite u blender, pri samom kraju miksanja dodajte listiće mente i vodu te ponovno sve izmiješajte. Ovaj napitak preporuča se konzumirati najmanje tri puta tjedno.

zeleni napitak

2. Zelena infuzija
Zeleni listovi špinata i kupusa odgovorni su za proces čišćenja zahvaljujući obilju klorofila. Flavonoid apiin, koji ima antioksidativno djelovanje, eterično ulje i aminokiselina asparagin, nalaze se u korijenu, stabljici i listovima celera koji djeluje kao prirodni diuretik osim toga mix ovog povrća zadovoljava dnevni unos vitamina i minerala.

Sastojci:
– 3 mrkve
– 3 lista kelja
– 2 stabljike celera
– 2 repe
– 25 dkg špinata
– 25 dkg svježeg kupusa
– 15dkg peršina
-½ glavice luka
– 2 češnja češnjaka

Priprema:
Lisnato povrće dobro isperite, celer, mrkvu, luk i češnjak ogulite i sve zajedno ubacite u blender te izmiksajte. Po potrebi dodajte vode kako bi napitak bio pitkiji. Dobivenu količinu čuvajte u hladnjaku i popijte tijekom dana.

napitak od cvekle

3.Crvena infuzija
Zbog sadržaja selena cikla predstavlja namirnicu koja posjeduje svojstvo remineralizacije i uspješno se suprotstavlja prijevremenom starenju, te sudjeluje u općem čišćenju organizma. Kupine su čak deset puta bogatije antioksidansima nego rajčica ili brokula, što ih svrstava u top deset najzdravijih namirnica.

Sastojci:
– ½ kg cikle
– ½ kg mrkve
– 30 dkg kupina
– 25 dkg meda

Priprema:
Ciklu i mrkvu oguliti i naribati, jabuku oguliti i nasjeckati sve zajedno dobro izmiješati i dodati med. Mješavinu ostaviti 24 sata u hladnjaku kako bi se svi sastojci proželi, te potom procijediti i čuvati u slaklenim bocama. Napitak koji izvrsno i ciljano djeluje na krvožilni sustav i poboljšanje imuniteta preporuča se konzumirati ujutro na tašte i to 1 dcl.

Nema komentara:

Objavi komentar