srijeda, 3. lipnja 2015.

AKO SPAVATE GOLI: Evo šta će vam se dogoditi…

Svaki treći čovjek spava gol, oni su prisniji s partnerom, a to potiče osjećaj sreće, snižava krvni tlak, jača imunitet i smanjuje osjećaj tjeskobe, pokazuje studija.


ee1fa3b7e8d99d3fa79180b33789e25c_XL

Spavati bez ijedne krpice na sebi pruža osjećaj apsolutne slobode. Ništa ne steže, ne grebe, niti se omotava oko tijela tijekom noći. To je i odličan recept za povećanje seksualne želje jer kad smo goli, jednostavno se osjećamo više seksi. A vrlo seksi je i dodirivanje s partnerom, koža na kožu. Puno ljepše nego dodiri “pidžama na pidžamu”.

Prema međunarodnoj studiji američke Nacionalne zaklade za spavanje svaki treći čovjek spava gol, i zato su im ljubavni  životi sretniji od onih što spavaju u pidžamama. Prisniji su s partnerom, a prisnost opušta i potiče osjećaj sreće. To rezultira snižavanjem krvnog tlaka, jača imunitet i smanjuje osjećaj tjeskobe. Osim kvalitetnijeg ljubavnog i, naravno seksualnog života, spavanje bez ičega na sebi poboljšava kvalitetu spavanja, piše Men’s Fitness.

Temperatura tijela je manja što doprinosi dubljem snu. I genitalije će vam biti zahvalne ako ih ne skrivate u pidžami.
Stručnjaci vjeruju da se tako provjetravaju što smanjuje šansu od razvoja bakterija jer one vole vlagu i vrućinu. Vagina će biti manje vlažna i manje sklona infekcijama, a testisi hladniji što čuva zdravlje spermija.

I koža će vam biti zahvalna jer je to jedinstvena prilika da nesputano diše, što smanjuje šansu od dobivanja kožnih bolesti. Naime, tijekom cijelog dana prekrivena je odjećom i obućom ispod koje se često znoji, a i kemikalije od deterdženta ili omekšivača mogu ulaziti kroz pore.

I još jedan detalj, ako ne spavate u pidžami, štedjet ćete na kućnom budžetu. Nećete ih morati kupovati, prati, peglati… Ako vam je noću hladno, radije se pokrijte još jednom dekom, a tijelo neka i dalje uživa u slobodi.

- See more at: http://blog.neum-bih.com/ako-spavate-goli-evo-sta-ce-vam-se-dogoditi/#sthash.nMBFpESA.dpuf

Nema komentara:

Objavi komentar