petak, 12. lipnja 2015.

Da li oduvijek bacate vrećice koje dobijate uz obuću!POSLIJE OVOG VIŠE NEĆETE!

Da li oduvijek bacate vrećice koje dobijate uz obuću!POSLIJE OVOG VIŠE NEĆETE!

Male vreće sa silica (silika) gelom dobijate svaki put kada kupite nove cipele, torbe i slično. Umjesto da ih bacite, iskoristite ih, jer vam zaista mogu pomoći, a evo i kako.

One vrećice punjenje silikonskim kuglicama, koje često nađemo u kutiji sa novom obućom ili odjećom ne biste trebali bacati. Postoji mnogo načina da ih iskoristite.

Spas za vlagu u kući (naročito kupatilu,kuhinji ili sobama gdje se stvara kondenz)

Jednostavno,na mjesto gdje se pojavljuje vlaga stavite ukrasnu vaznicu i istresite silikonske kuglice,one će kupiti vlagu i neprijatne mirise koje dolaze uz to.
Silikonske kesice za spas kamere

Ako nosite fotoaparat ili kameru na neko hladno mjesto ili zimi u prirodu, kada se vratite kući ili uđete u toplu prostoriju aparat će zamagliti. Da biste riješili ovaj problem, izvadite bateriju i memorijsku karticu, pa aparat stavite u posudu sa silikonskim kuglicama.
Pokvašen telefon

Na isti način možete spasiti i mobilni telefon kada ga slučajno pokvasite. Izvadite bateriju i karticu, pa aparat stavite među silikonske kuglice.

Čuvajte brijače

Brijače i biceve je najbolje da čuvate u maloj plastičnoj posudi čije ste dno posuli slikonskim kuglicama. Na taj način ćete se riješiti viška vlage i bolje čuvati brijače.
Na odmoru

Ljeti nam se dogodi da sa odmora vučemo dio garderobe i peškira, koji su dijelom vlažni. Jer, ko može odoljeti još jednom brzinskom kupanju pred polazak? Ali, to znači i vlažna odjeća u koferu. Da biste vlagu bolje kontrolisali, ubacite u kesice sa vlažnom odjećom slikonske kuglice. Takođe, nakon raspakivanja ostavite ih u koferu da pokupe višak vlage.
Dokumenti i fotografije

Najbolje ih je čuvati u kartonskim kutijama u koje ste stavili dvije silikonske kesice.
Automobil i vlaga

Zimi nam češće magle vetrobranska stakla u automobilu. Da biste umanjili vlagu držite nekoliko vrećica napunjenih ovim kuglicama od ovog gela uz vetrobran sa unutrašnje strane.

Nema komentara:

Objavi komentar