Istraživanje koje je sprovedeno za novine „Flavour“, pokazalo je da kada jedemo začinjen obrok, pojedemo i do 10 odsto manje.
Ova studija pokazuje i da su začini dobri za naše srce. Oni koji u svoj obrok stave dve kašike začina kao što su origano, crni biber, beli luk, ruzmarin, ljutu papričicu i cimet imaju čak do 30 odsto manje masti u organizmu.
Crni biber
Koliko god da zvuči prosto, crni biber zaista jeste vrlo zdrav začin. Ubrzava metabolizam, osećaj sitosti traje duže i prirodno topi masti!Možete ga staviti u meso, salate ili zabiberite svoju omiljenu čorbu.
Čili začin i kajenski biber
Ovi ljuti začini podstiču znojenje, pa su dobri borci protiv masti.Ono što je odlično kod njih jeste to što održavaju dobar nivo insulina u krvi nakon obroka.Probajte da pospete začin po kuvanim jajima ili po domaćem čipsu od kelja.
Seme čia
Jedna supena kašika čie sadrži vlakana kao ovsena kaša. U njoj se nalazi i kalcijum i omega 3 kiseline, dobre za naše srce. Dobar je izvor gvožđa, koji često fali ženskom organizmu.Probajte da dodate u salatu i supu ili da upotpunite puding.
Cimet
Ovaj antioksidans održava dobar balans šećera u krvi, razgrađuje masti i smanjuje apetit. Sipajte ga u kafu ili dodajte u voćnu salatu.
Morska trava
Ne deluje veoma privlačno, ali je vrlo bogata mineralima. U sebi ima dosta kalcijuma i niskokalorična je. Prirodno je slana.Probajte da je stavite u salatu.
Seme lana
Seme lana bogato je gvožđem, omega-3 kiselinama. Istraživanje pokazuje da je najbolje jesti ih same. Pozitivno utiče na raspoloženje i hidrira vašu kožu.
Probajte da dodate laneno seme u hleb, piletinu ili šejk od banane.
Nema komentara:
Objavi komentar