četvrtak, 18. lipnja 2015.

DR LEONARD KOLDVEL: Svaki rak možete da izliječite i to za nekoliko nedelja! Evo na koji način!



Prema specijalisti dr. Leonardu Koldvelu, glavni uzročnik raka je kiselost organizma. S druge strane, svaki organizam svoje kiselo stanje može promjeniti u bazno u nekoliko nedelja , samim tim rak nema više čime da se hrani i jednostavno nestaje .
Ravnoteža kiseline i baze u tijelu izuzetno je važna za naše zdravlje . Nema organa niti pojedinačne ćelije našeg tijela koji ne mogu biti oštećeni ili potpuno uništeni zbog povećane kiselosti . Međutim, u našem organizmu postoji samoregulacija koja nastoji da održava stalnu koncentraciju kiselosti u krvi na pH 7,4 . Ipak, načinom života i lošom ishranom možemo povećati kiselost i u tom slučaju se previše kiseline nakuplja na nekim mjestima što se oslikava bolnim naslagama na vezivnom tkivu koje se sastoje od nakupljenih soli .– Bazno stanje organizma u potpunosti će zaustaviti razvoj raka. Zdravlje i bolest ljudskog organizma zavise o biološko– fiziološko – hemijskoj ravnoteži koje imaju ulogu važnog regulacionog mehanizma u svim tjelesnim funkcijama . Kad se poremete te funkcije, one su mjerljive kao promjena koja nam može dati “ signal “ da smo ušli u stanje bolesti , što se može primjetiti pomakom prema kiselosti. Uspjeh bilo koje terapije mnogo je veći ako se tijelu samo malo pomogne da se oslobodi kiselosti , što uključuje jedino promjenu životnih navika i uzimanje namirnica koje nam daju potrebnu baznost organizma, – navodi Koldvel.

To su već znaci hroničnog oštećenja i uzrok mnogih zdravstvenih tegoba . Prema istraživanjima, velika baznost u krvi sprječava nastajanje, ali i dalje razvijanje postojećeg raka .
Istraživanja govore da rak ne može da se razvija u baznoj okolini, nego u kiseloj, tako bi pH krvi trebao da bude što viši. Inače, 7,0 pH je oznaka za neutraln, a naše je tijelo blago bazno – 7,4 pH . Odnos za zdrave ljude, kako bi se izbjeglo bolesno stanje , trebao bi biti 75 odsto “bazne hrane “ i 25 odsto “kisele“ tokom dana . Zato je vrlo bitno da se upoznamo s namirnicama i da promjenom ishrane pomognemo našem tijelu da uspostavi kiselo – alkalnu ravnotežu . Ako bolujete od raka , u potpunosti izbacite kisele namirnice jer se rak hrani upravo kiselošću . Ako raku uskratimo kiselost , jednostavno postaje nemoguće da će da raste i da se širi.

 Nakon što zaustavite rast raka i ne dajete mu hranu (kiselu), on će se sam povući, ali ga možete dodatno ubiti namirnicama poput kurkume, sjemenkama kajsije ili uljem kanabisa .
Vama na volju , ali prilikom ovakve izmjene ishrane bolje je ne koristiti hemoterapiju jer ona osim štetnih ubija i zdrave ćelije pa dolazi do smanjenja otpornosti organizma .
Šta može uzrokovati pojavu kiseltosti u organizmu?

Meso, nečist vazduh, kisele kiše, sječenje, obrada i kuhanje hrane, konzervansi i vještačke boje u hrani, rafinirani šečer, dehidracija organizma , alkohol , pušenje , nedostatak kretanja , stres , lijekovi , posebno analgetici . Dakle , za borbu protiv raka najbolje je primjeniti sirovu ishranu sa, ako je moguće, domaćim voćem i povrćem .
Ali, kiselost organizma može izazvati i krivo jedenje, brzo gutanje, hronične bubrežne tegobe, dijabetes , česte upale i nedostatak kiseonika u tijelu.
Ako je ustanovljena kiselost vašeg organizma , velika je mogućnost oboljenja od raka , a ako vam je organizam bazan, sigurno je, rak nestaje za nekoliko nedelja . Ako imate kiseo organizam, brzo pomozite neutralizaciji kiselosti.
Tijelo na prehladu reaguje hiperprodukcijom kiselina , kao i kod žena za vrijeme menstrualnog ciklusa. Šećer je kradljivac baznosti jer prilikom razgradnje troši kalcijum , stoga ljudi koji uzimaju puno slatkiša često imaju nedostatak kalcijuma. Preopterećenost kiselinama , organizam neutrališe mineralima , a to su kalcijum , magnezijum, kalijum, gvožđe, cink i drugi .
Pritom važnu ulogu ima kalcijum u zubima i kostima, jer predstavlja najveću zalihu minerala . Za probleme zuba i pojavu karijesa česti su “ krivci “ višak kiselina i nedostatak bazne sredine.
Sistem za varenje je složeni mehanizam, s nizom hemijskih reakcija koje se smenjuju i u kojima kiseline imaju vrlo važnu ulogu. Kiseline u organizam dospjevaju hranom, ali određene kiseline proizvode jetra , pankreas i želudac . Za dobru probavu, za izlučivanje štetnih i nepotrebnih materija bez fermentacije i nadutosti, stomačni i crijevni sadržaj trebaju da imaju uravnoteženu pH vrednost . Rješenje je jednostavno – treba smanjiti upotrebu kiselih namirnica u korist baznih, koje odlično pogoduju probavnom sistemu, a dobrodošla pomoć će biti i svakodnevna upotreba alkalne vode dobijene procesom jonizacije ili ti jonsko srebro .
Šta dakle jesti , a šta izbjegavati ?

 
JESTI:
– Svo svježe voće
– Sve svježe zelene salate
– Sve klice
– Svo povrće ( sirovo ili kuhano )
– Badema ili suncokretove sjemenke ( potopljene )
– Jabukovo sirće
– Kukuruz na klipu
– Datulje
– Suho voće ( bez sumpora )
– Svježe bobičasto voće
– Svježe osušeno začinsko bilje
– Sokovi od svježeg sirovog voća
– Sokovi od svježeg sirovog povrća
– Bjeli luk
– Surutka od kozjeg mlijeka
– Zelena hrana ( alge , spirulina , Chlorella )
– Biljni čajevi ( bez kofeina )
– Med
– Limun
– Bob
– Organski javorov sirup
– Lubenice i dinje
– Proso
– Sirova presovana ulja od : avokada , kokosa , lana , grožđa , maslina , bojadistarskog bodlja , šafrana i suncokreta
– Krompiri
– Kuinoa
– Suho grožđe
– Kiseli kupus ( bez soli )
– Morsko povrće ( dobro isprano )
IZBJEGAVATI:
– Hljeb
– Kolači
– Konzervirano voće i povrće
– Sve pahuljice
– Čokolada
– Kafa i kofein
– Mliječni proizvodi
– Jaja
– Hrana pripremana na ulju
– Meso , riba , živina , školjke
– Nikotin
– Tjestenine
– Kokice
– Kupovni sokovi
– Prerađena hrana + sol ( uključujući morsku , keltsku i himalajsku )
– Soja
– Bijeli i prerađeni šećer
– Vještački zaslađivači
– Čajevi s kofeinom
– Sirće ( osim jabukovog )
– Vještačke supe
Dr. Koldvel nije jedini ljekar u svijetu koji govori da je kiselost organizma uzročnik mnogih hroničnih bolesti , ali i glavni uzročnik raka .
Problem je u tome što je sva hrana današnjice nevjerovatno kisela i velika ekspanzija raka i drugih bolesti planula je sa masovnom upotrebom rafinisanog šećera i prerađene hrane . Do tada je stepen oboljevanja od raka bio mnogo manji .
Većina karcinoma danas je uzrokovana kiselošću, a samo mala promjena u ishrani i prelazak s kiselolog na bazni organizam pravi je udarac na rak, ali ujedno i pobjeda raka . Te informacije se naravno kriju jer tako se u pitanje dovode mnoge industrije, od prehrambene do farmaceutske industrije koje žive od raka i drugih navodno neizlječivih bolesti.

Nema komentara:

Objavi komentar