subota, 6. lipnja 2015.

Osvježavajuća aromatizirana voda s kojom ćete lakše podnijeti današnje vrućine


Za vrijeme velikih ljetnih vrućina stručnjaci nam preporučuju da konzumiramo što veće količine vode, štoviše, preporučuje se unositi najmanje čašu i pol vode svakih pola sata.
Jedan od trikova kako doskočiti problemu njenog nedovoljnog unosa je učiniti je malo privlačnijom. A uz malo mašte to možete u samo nekoliko minuta, koliko je potrebno da običnu vodu pretvorite u osvježavajuć i ukusan napitak bez ikakvih umjetnih dodataka, aroma i zaslađivača.

Limun i limeta odlični su dodaci za vodu jer joj daju svježinu i dobar okus. No, tu su još i ostali agrumi i voće poput malina, jagoda, borovnica, lubenice... Kada dodamo narezano voće u vodu, ona poprima blagu voćnu aromu i postaje ukusnija, a osim okusom, takva aromatizirana voda obogaćena je i određenim vitaminima i mineralima. Kako bismo vam ovaj vruć, gotovo ljetni dan učinili barem malo svježijim, u nastavku vam donosimo dva prijedloga za pripremu aromatizirane vode koja su nama posebno draga, a vama na mašti ostavljamo da svoju kombinaciju dodatno oplemenite prema vlastitim željama i začinima.

Sastojci za aromatiziranu vodu od limuna, limete i mente:

- 2 limuna
- 2 limete
- listovi svježe mente
- 1 litra vode
- 10 kockica leda

Sastojci za aromatiziranu vodu od malina, jagoda i borovnice:

- maline
- jagode
- kupine
- borovnice
- lubenice
- listovi svježe mente
- 1 litra vode
- 10 kockica leda

Recept za pripremu aromatizirane vode:

Voće operite i narežite na vrlo tanke šnite ili kockice te ih ubacite u staklenku. Voću dodajte začinsko bilje i sve prelijte vodom. Mješavinu spremite u hladnjak i ostavite da tako odstoji nekoliko sati te povremeno lagano promiješajte. Ovisno o tome koliko snažan okus aromatizirane vode želite, toliko je dugo možete ostaviti u hladnjaku da odstoji. Prije samog posluživanja u vodu dodajte kockice s ledom. Naš je prijedlog da kockice također obogatite okusom tako da u kalupe za led dodate svježu mentu i voće. Napunite ih vodom i stavite u zamrzivač.

Nema komentara:

Objavi komentar