nedjelja, 21. lipnja 2015.

Prirodno liječenje: Smanjite holesterol i krvni pritisak ljekovitim biljem


Visok nivo holesterola u krvi ključni je faktor za razvoj srčanih oboljenja, koji u sve većoj mjeri postaje uzrok prerane smrti u svijetu. Smanjenje holesterola stoga je najvažnija stvar koju možete da uradite kako biste očuvali zdravlje. Ako ne želite pribjegavati raznim tabletama, visok krvni pritisak i holesterol možete smanjiti i prirodnim putem.

Travari preporučuju čajeve sa kombinacijom resnika, kunice, koprive, imele i artičoke. Ove čajeve možete pronaći na domaćim sajmovima ljekovitog bilja i organskih proizvoda i specijaliziranim trgovinama.

Pored čajeva uspješno će vam riješiti probleme sa visokim holesterolom i krvnim pritiskom i biljne kapi na bazi gloga, ruzmarina, bijele imele i rutice. Ove kapi stabiliziraju pritisak, reguliraju aritmiju i pročišćavaju krv od triglicerida i smanjuju holesterol.

sajam-caj-trava-trg-alije-izetbegovica-10062015- (11)

Pored ovih proizvoda možete i sami kod kuće napraviti vrlo jednostavan napitak koji će vam riješiti probleme.

Za pripremu vam je potrebno:

– 3 limuna
– 500 grama svježih listova i stabljika celera
– 1 litar vode

Priprema:


Vodu prokuhati i ostaviti da se ohladi. Limun dobro oprati, isjeći ga na komade, sve zajedno sa korom. Celer takodjer na grubo naseckati, te ga sa limunom dobro samljeti. Kada se dobije fina kašasta smjesa preliti je prokuhanom vodom i dobro izmiješati.
Poklopiti i ostaviti da odstoji preko noći a ujutru procijediti i napitak naliti u staklenu flašu. Piti ujutru i naveče prije jela.

Nema komentara:

Objavi komentar