utorak, 16. lipnja 2015.

Redžiba Velić , Odžak: Nefunkcionalna gušterača “proradila” s prvim gutljajima Konjičkog sirupa

Niko prije u familiji nije imao dijabetes. Ne znamo od čega ga ona dobi. Samo je naglo počela žedniti. To je bio, onako baš upečatljiv simptom. Puno je pila vodu i eto tako, ljekari rekoše dijabetes, gušterača na “izdisaju”. Ne radi haman nikako. Odmah je krenula s inzulinskom terapijom.
 Emina sa Mirsadom Krnjićem: Uspjeh je već tu!

 Emina sa Mirsadom Krnjićem: Uspjeh je već tu!

Emina sa Mirsadom Krnjićem: Uspjeh je već tu!
– Sam dragi Bog me uputio tog dana, prije dva mjeseca, na internet gdje sam vidjela Mirsada Krnjića kako u nekoj bašti bere neku travu. Kliknem, čitam i ne vjerujem očima. Piše, čovjek liječi šećernu bolest. Odmah sam ga nazvala – započinje svoju ispovijest za naš magazin 45-godišnja Emina Sušilović, Visočanka s adresom stanovanja u Sarajevu.
U nastavku nas informira kako lijek nije tražila za sebe, već za svoju sestričnu Redžibu Velić, petnaestogodišnjakinju iz Odžaka.
– Ja sam bila glavni inicijator da dijete počne s ovom terapijom. Sestra Milada se nije bunila. Doduše, svi su bili pomalo skeptični. S nevjericom su gledali u mene i terapiju koju sam im donijela – nastavlja priču Emina.
Njena je sestrična, saznajemo, prije dvije godine dobila okrutnu dijagnozu, dijabetes tip 1.
Neutaživa žeđ
– Dijete ima uredan život, lišen stresa. Niko prije u familiji nije imao dijabetes. Ne znamo od čega ga ona dobi. Samo je naglo počela žedniti. To je bio, onako baš upečatljiv simptom. Puno je pila vodu i eto tako, ljekari rekoše dijabetes, gušterača na “izdisaju”. Ne radi haman nikako. Odmah je krenula s inzulinskom terapijom. I to po 100 jedinica dnevno – prepričava nam Emina.
Danas, dva mjeseca nakon korištenja ove čuvene terapije iz Konjica čiji je vlasnik travar Mirsad Krnjić, upotreba inzulina je upečatljivo smanjena, šećer se smanjio.
– Evo ovako. Ona izjutra uzima čuvarkuću, po Krnjićevoj preporuci, i fildžan tog njegovog sirupa. Pred spavanje ide još jedan fildžan sirupa, a u toku dana se pije Krnjićev čaj. I to je sve. A rezultati? Ma ne mogu biti bolji. Dijete sad prima 20 jedinica inzulina dnevno, umejsto 100. Tom logikom, i matematički i racionalno, mi očekujemo da će moja Redžiba za mjesec dana biti u potpunosti izliječena, skinuta sa inzulina.
Stabilizovano stanje
– Kod ljekara se inače šećer mjeri tromjesečno. Prije devet mjeseci joj je šećer bio 9,1, a sad je prosjek 4,8 uz upotrebu Krnjićevog sirupa. Baš mi neki dan kažu da su radili nalaze i da doktorica nije mogla vjerovati kako se stanje stabilizira, gušterača radi, a ja im kažem, nemojte vi doktorici govoriti šta trošite, mogla bi vas ne daj Bože odvratiti od ove terapije – priča nam Emina.
Dodaje kako ona već uveliko svima priča samo najbolje o ovoj terapiji.
– Ja sam ubijeđena da je ovo riješen slučaj. Tolikim je ljudima pomoglo, i mojoj će Redžibi. Akobogda, za mjesec dana kad završi se s terapijom i nalazi pokažu svoje, Redžiba s roditeljima dolazi u Sarajevo. Okupit ćemo se svi, sa Mirsadom i novinarima Aure, da fino zabilježimo ovu revolucionarnu pobjedu prirode…
44aura22-23.qxd
– Inače, moram istaknuti i to da se na mojoj sestričnoj vidi poboljšanje. Kosa, nokti, koža – sve je bljesnulo. To samo dokazuje koliko je sjajan ovaj preparat, kako fino djeluje na organizam
44aura22-23.qxd

4 komentara:

  1. Stvarno bi volila da je istina, ali moj muz koristi terapiju puna 2 mjeseca I apsolutno nista nema rezultata nikakvih.

    OdgovoriIzbriši
  2. Stvarno bi volila da je istina, ali moj muz koristi terapiju puna 2 mjeseca I apsolutno nista nema rezultata nikakvih.

    OdgovoriIzbriši
  3. lazete brate sve pacovi jedni na cem zaradjute novac lazete narodu sram vas bilo

    OdgovoriIzbriši
  4. lazete brate sve pacovi jedni na cem zaradjute novac lazete narodu sram vas bilo

    OdgovoriIzbriši