petak, 12. lipnja 2015.

Šta ako se prekomerno znojite:3 MOĆNA RJEŠENJA PROTIV ZNOJENJA!

Šta ako se prekomerno znojite:3 MOĆNA RJEŠENJA PROTIV ZNOJENJA!

Tokom toplih dana znojenje je sasvim normalna pojava, ali isto tako može biti izvor problema i neugodnosti ako se znojite prekomjerno.

Prvo pazite u koje vrijeme stavljate dezodorans.

Za dobro djelovanje dezodoransa veoma je važno i u koje vrijeme ga stavljate. Stručnjaci tvrde da oni najbolje djeluju noću i zato preporučuju da ih nanosite nakon večernjeg tuširanja. Stavljanje dezodoransa noću, takođe smanjuje mogućnost kožnih iritacija.
Nosite odjeću koja je lagana, prozračna i napravljena od prirodnih materijala kao što je pamuk.

Što je garderoba uža to je mogućnost znojenja veća,birajte lagane materijale kap što je lan, a izbjegavajte svilu.

Maramice kao spas.

Kod sebe uvek imajte paketić papirnatih maramica koje će vam biti spas u zadnji čas da obrišete ruku kad treba da se rukujete s nekim.
Izbegavajte začinjenu hranu. Određena hrana kao što su ljute papričice može uticati na količinu znoja koje vaše telo proizvodi, a hrana poput bijelog luka i crvenog luka može uzrokovati veoma neugodan miris znoja.

3 moćna rješenja protiv znojenja

Ulje dobijeno hladnim ceđenjem indijskog crnog kima djelotvorno djeluje protiv bakterija i gljivičnih bolesti, pri čemu pomaže kod pretjeranog znojenja.

Nakon tuširanja ulje namažite po rukama od prstiju do ramena i, naravno, ispod pazuha.

Čaj od žalfije

Od ljekovitih materija kojima obiluje žalfija, u borbi protiv znojenja jak učinak imaju njezina žućkasto-zelena eterična ulja, smola i tanin.

Jednu čajnu kašiku listića žalfije prelijte šoljom kipuće vode, ostavite da odstoji par minuta, procijedite i popijte. Ovaj čaj djeluje kao prirodno sredstvo kod prekomernog znojenja, a jedno je od najboljih sredstava protiv noćnog znojenja. Za vidljive rezultate čaj je potrebno piti dve nedelje i to po litru čaja dnevno.

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće djeluje kao prirodni dezodorans jer uništava bakterije. Dovoljno je da jednom dnevno njime prebrišete pazuhe. Suhu krpu namočite jabukovim sirćetom i prebrišite površine tijela na kojima se učestalo znojite.

Da biste spriječili znojenje stopala, dva do triput nedeljno napravite kupku s 2 litre tople vode i 75 ml jabukovog sirćeta, stopala natapajte najmanje 15 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar