subota, 30. svibnja 2015.

ZANIMLJIV LIJEK ZA PROBLEME SA ZGLOBOVIMA, ARTRITISOM, OSTEOPOROZOM, REUMATIZMOM…


Već neko vrijeme na svim stranama svijeta možemo se susresti sa neobičnim ali efikasnim lijekom za  problema sa zglobovima, kostima, teško pokretljivim koljenima, stopalima, vratom itd.  Terapija za koju mnogi tvrde da je čudotvorna sastoji se u korištenju želatina u periodu od nekoliko sedmica.

Potrebno je da kupite u prodavnici prehrambeni želatin. Ima ga u različitim oblicima sa i bez dodatih voćnih ukusa i šećera. Pred spavanje  pomješate  vrhom punu čajnu kašikicu želatina u čašu vode, soka, jogurta ili neke druge tekućine. Kako budete mješali smjesu ona će postajati gušća. Kada je dobro umjesite popijte je ili pojedite ako je gusta. Koristite toliko tekućine da kada umješate želatin smjesa ostane dovoljno tečna da je možete popiti ako vam je tako lakše. Možete je pomješati i sa žitaricama sa mlijekom, te pojesti tu masu. Ukoliko su vaše tegobe sa zglobovima i kostima jače koristite ovu metodu ujutro i navečer. Treapija bi trebala dati  efekat i smaniti bolove i znatno povećati pokretljivost zglobova već nakon sedam dana. Tretman prema potrebi možete korisiti od 4 do 6 sedmica.

Ovaj recept posebno je koristan za starije i manje pokretne osobe ,te ljude koje osjećaju bolove pri pokretima i sl.

Želatin je proizvod životinjskog porijekla koji nastaje hidrolizom proteina kolagena koji je glavni vezivni sastojak  životinjskog tkiva: hrskavica, kostiju, tetiva, itd.  Želatin svakodnevno konzumiramo a da toga nismo svjesni u različitim prehrambenim proizvodima , želeima, mesnim produktima, mliječnim i hladnim prerađevinama, gumenim bombonama itd. Često je sakriven u ovim proizvodima pod nazivom E441.

Kako starimo ili usljed poremećaja ili prehrane naša tijelo proizvodi manje kolagena što uzrokuje da pojedinačna mikrovlakna u našem tijelu postaju više međusobno povezana što rezultira manjom fleksibilnošću.  To nam daje efekat slabe fleksibilnosti, bolova i otežanog kretanja te nam je potrebno  sve više pokreta kako bismo se “zagrijali” i normalno bezbolno izvodili neke fizičke aktivnosti. Ovi sastojci nadoknađuju se putem želatina.

U studijama i preporukama navodi se da je korištenje želatina osim ovih rezultiralo i sljedećim zdravstvenim koristima:

-        Pomoć pri rastu i boljoj teksturi kose i noktiju

-        Boljom elsatičnosšću tijela i kože te smanjenju vidnih tragova starenja na koži

-        Skoro svi ispitanici prijavili su značajno poboljšanje kvaliteta sna

-        Studije su pokazale i redukciju u pojavi celulita, pojačanom metabolizmu i znatnom  smanjenju sezonskih alergijskih reakcija.

Želatin se proizvodi od različitih vrsta životinja a najčešće od svinja ili goveda što bi trebalo jasno biti naznačeno na pakovanju.

Zdravlje BEZ doktora

Nema komentara:

Objavi komentar