utorak, 16. lipnja 2015.

Oprez žene! Ako imate ove simptome u roku od 30 dana vam prijeti infarktAko imate ove simptome, u roku od 30 dana vam prijeti infarkt. Muškarci i žene imaju sasvim suprotne simptome srčanih bolesti, a ovaj tekst je vezan za nježniji spol.

Vjerovali ili ne, ali  muškarci i žene imaju sasvim različite simptome srčanih bolesti. Kod žena se neki simptomi pojave čak trideset dana prije samog srčanog udara. Prvi od simptoma koji može upućivati na opasnost od srčanog udara je kratak dah. Žene koje teško dolaze do daha nalaze se pod ogromnim rizikom od srčanog udara. Stvar je u tome što respiratorni i kardiovaskularni sustav ovise jedan od drugog. Pa tako, kad srce dobije manje krvi, samim tim i pluća raspolažu s manje kisika, a posljedica svega toga je otežano disanje.

Drugi simptom je osjećaj slabosti u mišićima. Naime, smanjen protok krvi dovodi do toga da čitavo tijelo pati od manjka kisika. Cirkulacija krvi je sve lošija, tako da mišići ne mogu normalno da rade.

Treći simptom na koji trebate obratiti pažnju je hladan znoj. Ako vas iz neobjašnjivih razloga uhvati vrtoglavica ili oblije hladnog znoja, sasvim je moguće da se nalazite u predinfarktnom stanju. Ovaj simptom naročito je izražen kada osoba naglo ustane, jer je krv ne uspijeva na vrijeme stići do mozga.

Četvrti simptom je stezanje u grudima. Što se koronarna arterija više sužava, onemogućavajući normalan protok krvi, to se pojačava 'žiganje' u predjelu grudi. S vremenom, počinju probadanja, a nakon toga i bol.

Svakako ovaj članak podijelite sa prijateljicama...

Nema komentara:

Objavi komentar