ponedjeljak, 22. lipnja 2015.

Popularne “lažne” kroksice pune otrovnih i kancerogenih hemikalija!

Popularne “lažne” kroksice pune otrovnih i kancerogenih hemikalija!

Nose ih odrasli, ali ih najviše vole djeca, možda zbog činjenice što su vrlo praktične. Njemačka javna televizija napravila je testiranje kroksica raznih proizvođača i došla do šokantnog otkrića da su kroksice prepune vrlo toksičnih i kancerogenih kemikalija koje u tijelo ulaze preko kože. U pitanju je većina kroksica koje možete naći na štandovima pogotovo tijekom ljetne sezone. Ovdje se ne radi o originalu Crocs nego o svim njihovim imitacijama. Taj je podatak iznijela njemačka javna televizija WDR (Westdeutscher Rundfunk) koja je sama potaknula analizu tih ljetnih sandala, piše Atma.

Koktel opasnih tvari je nađen u svim plastičnim “kroksicama”, neovisno o cijeni i klasi proizvoda. Želite li takve sandale ipak nastaviti nositi, trebali biste, prema WDR-u, za zaštitu barem odjenuti čarape.

Kroksice posebno zabrinjavaju zbog prisutnosti policikličkih aromatskih ugljikohidrata koji su izuzetno kancerogeni. Od deset testiranih kroksica njih čak šest sadržava ove spojeve u daleko višim razinama nego što je preporučeno. Originalne kroksice nemaju štetne tvari, no u njima je ustanovljena prisutnost dva otapala koja mogu izazvati iritaciju kože i alergije.

Nema komentara:

Objavi komentar