ponedjeljak, 22. lipnja 2015.

Većina naše hrane sadrži kancerogene i otrovne spojeve – upoznajte se s trovačima!

Koliko zapravo znate o tome kako Monsantovi prehrambeni proizvodi utječu na naše zdravlje? Jeste li svjesni kako ova GM kompanija stvara i otrove koji mijenjaju ljudsku DNK?

Bez hrane ne možemo živjeti, pa ipak, svakoga dana otkrivamo kako se naša hrana i pića sve više truju različitim spojevima. Hranu, pića i različite prehrambene suplemente kupujemo s vjerom kako za naše novce dobijamo baš ono što piše na vrećicama proizvoda, no na žalost stvarnost je daleko od reklama i propagande koju nalazima na svakom koraku. Otkrijte što se nalazi u našim omiljenim jelima, pićima, slasticama, slastičarskim delicijama i mesnim prerađevinama, pogledajte što kriju konzervirani proizvodi, bomboni i kruh naš svagdašnji, saznajte zašto je 80% naše hrane otrovno i kancerogeno.

Koliko zapravo znate o tome kako Monsantovi prehrambeni proizvodi utječu na naše zdravlje? Jeste li svjesni kako ova GM kompanija stvara i otrove koji mijenjaju ljudsku DNK?
Koliko zapravo znate o tome kako Monsantovi prehrambeni proizvodi utječu na naše zdravlje? GM namirnice uništavaju ljudski endokrini sustav i metabolizam te stvaraju najgore vrste poremećaja i bolesti. Jeste li svjesni kako ova GM kompanija stvara i otrove koji mijenjaju ljudsku DNK?
Svatko osoba koja konzumira genetički modificiranu hranu u sebe automatski unosi gliofosfate, BT toksine te se ovi otrovi polako akumuliraju u tijelima ljudi, a što je najgore s vremenom se prenose i na djecu. Unatoč stalnom trubljenju kako su GMO-i potpuno sigurni za ljudsku konzumaciju, znanstvene studije su potvrdile kako se DNK iz GM prehrane prebacuje u ljude, te da sama konzumacija takvih proizvoda nepovratno uništava ljudsko zdravlje uzrokujući brojne poremećaje i bolesti poput raka.

U SAD-u je situacija najdrastičnija jer su kompanije poput Monsanta dobile potpuni zakonski imunitet, već zato što se GM proizvodi uopće ne označavaju kao takvi. Hrvatska kao i zemlje u okruženju uvoze na stotine tona prehrambenih proizvoda iz SAD-a, od Snickers i Mars čokoladica do različitih gaziranih i energetskih pića, pa ipak nitko od nas ne zna kriju li se u takvim proizvodima GM čudovišta i u kolikom omjeru.

MOnsantov Rounduop je tipičan kancerogeni gliofosfat koji mijenja našu bio-sferu na najgore moguće načine, na žalost ovog otrova je sve više u našoj hrani.

Da tragedija bude veća, Obamina administracija je 2013. podigla dozvoljenu razinu gliofosfata u prehrambenim proizvodima, te je samo pitanje vremena kada će sve ostale „demokratske“ zemlje pratiti američki primjer.

MOnsantov Rounduop je tipičan kancerogeni gliofosfat koji mijenja našu bio-sferu na najgore moguće načine, na žalost ovog otrova je sve više u našoj hrani.
Monsantov Roundup je tipičan kancerogeni gliofosfat koji mijenja našu bio-sferu na najgore moguće načine, na žalost ovog otrova je sve više u našoj hrani.
Monsanto nije samo stvorio Roundup, ova kompanija je poznata po izmišljanju takozvanog agensa Orange koji je decimirao Vijetnamce tijekom rata u toj zemlji, a s obzirom na genetske mutacije koje stvara ovaj monstruozni poljoprivredni proizvod, Vijetnam dan danas ima najveći broj djece s fizičkim i psihičkim deformacijama.

Nakon Monsantovih umotvorina naša hrana vrvi s bisfenolom A ili BPA. To je umjetno stvoreni spoj koji ima svojstva nalik estrogenu u industrijskoj proizvodnji povećava tvrdoću plastici te ga možemo naći baš svugdje, od hrane, pića do zraka, a nedavna istraživanja su pokazala da su čak i površine naših novčanica prekrivene s njime. BPA je povezan s cijelim nizom zdravstvenih problema poput; nepravilnosti u radu endokrinog sustava, probleme s reprodukcijom i održavanjem trudnoće, stvara dijabetes tipa 2, povećava debljinu i uništava metabolički sustav, te uzrokuje rak. BPA se čak nalazi u bočicama za prehranjivanje dojenčadi iako na sve moguće načine ometa normalan i zdrav razvoj djece. Žene zbog trovanja bisfenolom A uglavnom razvijaju maligne tumore dojke.

Bromirana biljna ulja ili BVO-i, se dodaju gaziranim pićima i sladoledima da bi ona imala ljepšu boju. BVO spojevi uzrokuju uništavanje mekanih unutarnjih organa poput jetara i bubrega, stvaraju zastoj rada bubrega te povećavaju razinu lošeg kolesterola. Povećavaju i rizik od dobivanja raka, no nevjerojatno je kako ovaj spoj izaziva i neurološke probleme, uništava razvoj fetusa, stvara urođene defekte na djeci te smanjuje plodnost budućih majki uz uništavanje endokrinog sustava. Unatoč zabrani korištenja BVO-a u mnogim EU zemljama, SAD ga još uvijek koristi i izvozi u svojim proizvodima.

Benzoatni konzervansi su još jedna izmišljotina s kojom se truju naše namirnice. U prehrambenoj industriji se najčešće koristi E211 ili natrij benzoat koji se dodaje cijelom nizu proizvoda poput gaziranih i energetskih pića, bombona, te hrani koja se lako kvari. Prije nekoliko godina prof. dr. Peter Piper sa sveučilišta Sheffield je napravio detaljnu studiju koja pokazuje koliko su benzoati opasni, naime Piper je otkrio vezu između konzumiranja benzoata unutar industrijske hrane te uništavanja mitohondrija ljudskih stanica, općeg propadanja organizma i imunološkog sustava, stvaranja ciroze jetre i nagle smrti moždanih stanica što stvara poremećaj nalik Parkinsonovoj bolesti.

Jedno od osnovnih ljudskih prava je PRAVO na zdravu prehranu, pa ipak patokracija nam takvo pravo sve više uskraćuje. Naši obiteljski stolovi su prepuni toksičnih i kancerogenih kemikalija.
Jedno od osnovnih ljudskih prava je PRAVO na zdravu prehranu, pa ipak patokracija nam takvo pravo sve više uskraćuje. Naši obiteljski stolovi su prepuni toksičnih i kancerogenih kemikalija.
Veliki dio natrijevih benzoata završava u jarko obojanim bombonima za djecu, te mesnim prerađevinama, želatini, glazurama i slatkim grickalicama. Natrijev benzoat pomiješan s vitaminom C stvara kancerogenu supstancu benzen.

Jedno od osnovnih ljudskih prava je PRAVO na zdravu prehranu, pa ipak patokracija nam takvo pravo sve više uskraćuje. Naši obiteljski stolovi su prepuni toksičnih i kancerogenih kemikalija.

Benzoati se nalaze u cijelom nizu umjetnih bojila poput; tartazina – E102, ponceau – E124, žute – E110, lagano žute – E104, jarko crvene – E129 i karminsko crvene – E122 i ostalim bojama službeno obilježenima slovom E i brojevima između 102 i 181.

Perfluoro-oktanoična kiselina ili PFOA se uglavnom nalazi u unutrašnjosti vrećica koja sadrži hranu za direktno podgrijavanje u mikrovalnoj. PFOA-e ima najviše na kokicama za mikrovalnu ili pak pekarskim proizvodima. Ovaj spoj isparava tijekom zagrijavanja i taloži se u hrani. Na žalost PFOA se polako akumulira u tijelu, a poznato je kako uzrokuje neplodnost, oboljenja štitne žljezde, te kancerogena oboljenja testisa, gušterače i jetara.

Azodikarbonamid je kemikalija koja se stavlja u gumene đonove za cipele, balone i madrace za napuhivanje. Plastici omogućava elastičnost i bijelji izgled, no patokracija je pronašla njegovu ulogu u proizvodnji hrane. Azodikarbonamid se dodaje brašnu kako bi kruh i peciva danima ostali elastični, koriste je sve najveće franšize brze hrane te industrijski pekari, proizvođači tjestenine i gotovih jela. Poznato je kako ova kemikalija stvara kroničnu astmu te povećava rizik od dobivanja raka.

Natrij selenat je nusprodukt rafiniranja bakra, no veliki dio znanstvene zajednice ga smatra hranjivim i zdravim iako je potrebno samo 108 miligrama ovog spoja da se ubije snažno i zdravo ljudsko biće. Natrij selenat je četiri puta smrtonosniji od natrij cijanida. Ovaj nutrijent se nalazi u brojnim prehrambenim artiklima poput; dječje hrane, multivitaminima, energetskim napicima i dojenačkim formulama, iako je toksičan i kancerogen.

Formaldehid – E240 je poznat kao konzervans iako je iznimno toksičan i kancerogen, uglavnom se koristi kako preparat konzerviranja za leševe i lešine. Osim toksičnosti poznat je i po uništavanju bubrega i mukozne membrane. Bez obzira na sve navedeno, koristi se za dezinfekciju prehrambenih postrojenja, naročito za raskuživanje pogona za proizvodnju pića.

Natrijev nitrat – E251 i Kalijev nitrat – E252, su poznati kao konzervansi koji se najviše dodaju mesu i mesnim proizvodima. Iako se koriste kako sastojak u umjetnim gnojivima, pirotehničkim sredstvima, dimnim bombama te kao dodatak raketnim gorvima, patokracija ga je smjestila u našu prehranu. Prehrambene kompanije ga najviše stavljaju u hrenovke, šunke, špek i salame jer čuva boju mesa te ga inhibira od nastanka mikroorganizama. Uzrokuje vrtoglavicu, glavobolju, teško disanje, pospješuje nastanak astme te povećava rizik od nastanka raka.

Kalcijev propionat – E282,  se koristi kao konzervans za cijelu paletu prehrambenih proizvoda, poglavito kruha, peciva i tjestenine, pa ipak sve je više pokazatelja kako je ovaj konzervans jedan od glavnih uzročnika stvaranja toksičnih plijesni na prehrambenim proizvodima koje bi zapravo trebao štititi. E282 uzrokuje snažne alergijske reakcije, migrene, sindrom propusnih crijeva, depresije i kroničan nedostatak energije pomiješan s fizičkim zamorom.

Znamo li mi uopće što se nalazi u našim kolama?


Znamo li mi uopće što se nalazi u našim kolama?
Znamo li mi uopće što se nalazi u našim gaziranim pićima?
4 MI ili 4-metilimidazol je umjetna boja karamele koja se nalazi u gotovo svim originalnim colama, te slasticama i sladoledima s okusom karamele, koristi se čak i u gril preljevima i bombonima. Unatoč činjenici da je ovaj spoj poznati uzročnik raka, patokracija ga i dalje koristi, a američka krovna agencija za hranu i piće, zloglasna FDA do sada uporno brani korištenje iste.

Prije dvije godine otkriveno je kako vodeći proizvođači cole poput Pepsi Cola i Coca Cole koriste pet puta više 4 MI-ja od zakonom dozvoljene količine, pa ipak Pepsi i Coca Cola su još uvijek najprodavanija gazirana pića na planeti.

Mononatrijev glutamat – E621 ili MSG je najrašireniji pojačivač okusa, zahvaljujući njegovom djelovanju na ljudski mozak i najbljutavija hrana postaje ukusna i jestiva. Jako je teško pronaći gotova, smrznuta i jela iz brze kuhinje koja u sebi nemaju MSG-a, najviše se dodaje instant juhama, preljevima, konzervama i limenkama no nalazi se čak i u nekim slasticama i lijekovima. MSG je aminokiselina koja stvara brojne zdravstvene probleme poput: nadutosti, tromosti, umora, zaboravljivosti, tuposti. Sve su brojnije znanstvene studije koje pokazuju štetnost MSG-a uključujući i poremećaje endokrinog sustava, metaboličke smetnje, povećanje težine i snažne hormonalne fluktuacije.

Aspartam je najpoznatije umjetno sladilo, a došlo je na naše stolove zahvaljujući političkim malverzacijama koje su od bojnog otrova stvorili poželjni zaslađivač, koji je jednoj od Monsatovih sestrinskih kompanija priuštio miljarde dolara zarade jer se aspartam koristi u više od 5000 prehrambenih proizvoda, pića, lijekova, cjepiva i dijabetičkih preparata, nalazi se čak i u pastama za zube i pastilama za grlo. Ovo sladilo uzorkuje cijeli niz ozbiljnih zdravstvenih problema, no također je poznat kao uzročnik raka, okidač moždanog udara, neuroloških komplikacija, glavobolja, vrtoglavica, uzrokuje optički neuritis i makularnu degeneraciju, lupus, multiplu sklerozu, povećanje tjelesne težine te Alzheimerovu bolest. Aspartam u sebi sadrži fenilanin koji prekida stvaranje serotonina u ljudskom tijelu, što stvara svakakve psihičke probleme i mentalnu neuravnoteženost. Zahvaljujući ovom sladilu sve je više ljudi s Lou Gerigovim sindromom te teškim oblicima Parkinsonove bolesti, a najporaznija je činjenica kako aspartam stvara urođene defekte na djeci uključujući i Tourettov sindorm.

Primjerak laboratorijskog štakora s ogromnim malignim tumorom koji je dobio zbog prehrane u kojoj se nalazio apsartam.

Primjerak laboratorijskog štakora s ogromnim malignim tumorom koji je dobio zbog prehrane u kojoj se nalazio aspartam.
Aspartam je abortifacient – uzrokuje abortuse, i onemogućava normalno održavanje trudnoća. Na primjer od devet trudnoća povezanih s aspartamom, osam završi pobačajem, dok jedno dijete preživi uz shizofreniju. Ovakvo se stanje širi kao kuga zahvaljujući sladilu koje je odobrio FDA. Također slučajevi ADD-a i ADHD-a ne bi bili toliko brojni da se djeca ne napajaju gaziranim, pićima, slatkišima i drugima poslasticama koje ne sadrže šećer ali sadrže aspartam.

Ovo sladilo kod žena uzrokuje svakakve poremećaje u endokrinom sustavu, naročito jer stimulira stvaranje prolaktina, koji se stvara u hipofizi, prolaktin stimulira stvaranje mlijeka za bebe ali isto tako uzrokuje abnormalnosti u menstrualnim ciklusima i uzrokuje neplodnost. Mnogi parovi koji paze na sebe pijući i jedući proizvode koji ne sadrže šećer, jer žele biti zdraviji, piju i jedu proizvode s aspartamom i nikada ne saznaju zašto ne mogu imati djecu. Aspartam čak i uništava brakove jer uzrokuje seksualne disfunkcije kod muškaraca kao što stvaraju frigidnost kod žena.

Aspartam se prodaje pod mnogom imenima; Aspartame, Nutra Sweet, Equal, Spoonful, E951, Candere, Benevia itd, i glavni je uzročnik sve deblje populacije ljudi na svijetu. Doktor Bill Deagle, priznati virolog je rekao kako je Aspartam gori od radioaktivnog urana jer se nalazi svugdje u hrani i pićima.

Doktor James Bowen je rekao FDA još prije 20 godina da je korištenje aspartama masovno trovanje ljudi Amerike i 70 drugih zemalja svijeta gdje se koristi. Nije ni čudo što ga je nazvao Rumsfeldova kuga. Velika farmaceutska industrija vrlo dobro zna što aspartam radi, pa ipak dodaju ovaj otrov lijekovima uključujući i onim lijekovima koji bi trebali liječiti i zaliječiti kemiju mozga.

Iznimno je važno napomenuti kako se aspartam na 30 stupnjeva Celzijeve ljestvice pretvara u formaldehid, te ne samo da integrira s lijekovima i cjepivima već oštećuje mitohondrije i duljinu života stanica, nakon čega se stanični sadržaj pretvara u agente tumora mozga i drugih kancerogenih oboljenja.

Gotovo svi industrijski prehrambeni proizvodi sadrže kemikalije na bazi teških metala poput aluminija i fluorida, na žalost teški metali su sastavni dio cjepiva i kozmetike, u čemu najviše prednjači živa.

Lista otrova na policama trgovina prehrambenom robom je toliko dugačka da mi nismo u stanju navesti niti maleni dio kemikalija koje patokracija s najvećim nemarom ubacuje u naša tijela. Na nama je hoćemo li dozvoliti da nas se i dalje truje ili ćemo tražiti da se poštuju naša osnovna ljudska prava.

Nema komentara:

Objavi komentar